Kyckling med ris i ugn
Vill inleda med att mängden i detta recept är ungefärligt. Smaka av och testa er fram! Denna rätt passar perfekt till barnfamiljer, då den är smidig att göra. Till ca 4 personer!
2-3 kycklingfilér
2 paket bacon
1-2 paprikor (jag brukar ta röd, men de andra färgerna passar också)
ca 6 dl matlagningsgrädde
Salt, peppar, kycklingkrydda
Ris
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Smörj en ugnssäker form med margarin. Dela kycklingen i tärningar och stek till de är genomstekt (krydda med kycklingkrydda). Klipp bacon och hacka paprika och stek i en stekpanna. Häll över kyckling, bacon och paprika i formen. Fördela det färdigkokta riset över kycklingblandningen. Häll upp grädden i en bunke och krydda med salt, peppar. Häll grädden över riset. Grädda i ugnen i 225 grader i ca 20 minuter.
Smaklig måltid.
(Tyvärr, ingen bild här än men det kommer när jag gör rätten själv nästa gång).