Torskfilé i ugn med gräddsås

Receptet är för ca 2 personer!

1 block torskfilé
6 dl vispgrädde (alternativ matlagningsgrädde)
1-2 tomater
1 purjolök
1 gul lök
salt, vitpeppar, citronpeppar, dill
Potatis.

Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg den tinade torskfilén i en smord ugnsform. Krydda torsken med vitpeppar, salt och citronpeppar (på båda sidorna av fisken). Häll upp grädden i en bunke och krydda med salt, citronpeppar och dill (ganska mycket dill). Smaka av grädden så den är rätt kryddad efter din smak. Häll grädden över torskfilén. Skiva tomater, purjolök och lök. Fördela kring fisken (helst inte ovanpå fisken då speciellt löken lätt blir bränd, fördelan den hellre i grädden och tryck gärna ner den lite i grädden också). Krydda eventuellt med extra dill. Grädda i mitten av ugnen i ca 50-60 minuter. Servera med kokt potatis.

Smaklig måltid!

Tyvärr ingen bild än, men när jag blir sugen på denna rätt vid nästa tillfälle så lägger jag upp en bild.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0