Potatis och purjolökssoppa

Receptet är för 2-4 personer. Lycka till!

4-5 potatisar
1 purjolök
1 liter grönsaksbuljong (utspädd med vatten).
Grädde (för den som vill).
Salt, vitpeppar

Gör så här
Skala och skölj potatisen och skär i mindre bitar. Ansa, skölj och skiva purjolöken (endast den ljusa delen). Smält smör i en kastrull och lägg i purjolöken och låt fräsa tills den är mjuk. Lägg i potatisen med kryddor och lägg på lock och låt fräsa ytterligare någon minut. Tillsätt hälften av buljongen och låt sjuda på svag värme i 15 minuter. Mixa allting till en puré, gärna med en stavmixer. Häll tillbaka soppan i kastrullen (eller om du har haft kvar den i kastrullen när du mixat, låt den vara kvar). Tillsätt resten av buljongen och eventuellt grädde. Låt soppan värmas upp. Servera!!

Detta recept är taget från tasteline.com.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0