Pastasås med kräftor
Vill inleda med att mängden i mina recept är ungefärliga. Smaka och testa er fram! Till ca 4 personer!
Ca 4 dl creme fraiche (2 burkar)
ca 5 dl vispgrädde (för magrare sås, ta matlagningsgrädde)
1-2 röda lökar
ca 250 g (eller vad kan det vara i en burk?) kräftstjärtar i lake
Kräftspad (lake), efter smak
Dill
Salt, peppar
ca 1 matsked Ketchup (för att få såsen lite sötare)
Bandspagetti, eller annan pasta man vill ha till
Gör så här
Hacka och stek löken och häll över i en kastrull. Ha i creme fraiche och grädde i kastrullen och krydda med salt och peppar. I med lite kräftspad (ta inte för mycket på en gång, utan ta hellre lite i taget och smaka av, beroende på hur stark kräftsmak ni vill ha på såsen). Krydda med dill efter smak (behövs ganska mycket). Tillsätt en liten mängd ketchup. Låt koka upp och smaka av. I med kräftstjärtarna och låt såsen koka upp (enbart koka upp, låt inte kräftstjärtarna koka för då blir de sega). Servera med bandspagetti.
Smaklig måltid
(Tyvärr har jag ingen bild på denna maträtt än, men lägger till en så fort jag gör denna maträtt nästa gång!).