benfri kotlett i ugn med ugnsbakade grönsaker

Detta är en vädligt god maträtt, samtidigt som man får i sig en del grönsaker! Receptet är för 5-6 personer. TIPS; rätten kan även serveras utan potatis för den som vill minska på kolhydratsintaget.

Benfri kotlett i bit (ca 6-7 skivor)
5 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
Sambal oelek (efter smak, beroende på hur stark man vill ha såsen).
Fryst broccoli (som sedan tinas). Mängd som täcker formen
Fryst Broccolimix (morötter, blomkål, broccoli, som tinas) eller andra frysta grönsaker. Mängd som täcker formen. Salt, peppar, kött och grill krydda
Riven ost
Potatis

Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnssäker form med margarin. Skiva köttet och stek i stekpanna. Krydda köttet med kött och grillkrydda samt svartpeppar. När köttet nästan är klart (lite rosa), lägg köttet i ugnsformen. Tina grönsakerna i ett durkslag under vatten (om ni inte tinat dem dagen innan, men risken är att de då blir torra). Fördela de tinade grönsakerna runt köttet. Blanda grädde, creme fraiche, sambal oelek (börja med lite, och smaka därefter av) och salt i en bunke. Häll över gräddblandningen över köttet och grönsakerna. Ställ in formen i mitten av ugnen i ca 35 minuter. Ta därefter ut formen och fördela riven ost över. Ställ tillbaka formen i ugnen tills det att osten har fått en fin, gyllenbrun färg. Servera rätten med potatis.  


Maten innan det är ost är på.


Maten med ost på! Mums!


Smaklig måltid!!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0